För en vecka sedan hölls JSConf på Island och några av JavaScript-världens just nu hetaste namn var på plats och talade om vad som händer på området. Några LeanOn-medarbetare var där för att få inspiration och nätverka med övriga deltagare för ytterligare reflektioner.

Några saker vi tog med oss var att Webpack 4 är släppt som bland annat tillför tree shaking som kan reducera storleken på webbsidor; Cypress har mognat och är redo för integrationstestning; Styled Components ser väldigt potent ut och vi kommer införa detta snarast.

Under konferensen presenterades även CSS Houdini, ett projekt som syftar till att öka utvecklingstakten för nya CSS-funktioner genom att tillgängliggöra API:er direkt mot en webbläsares renderingsmotor. Likt JavaScript är tanken att utvecklare själva ska kunna skapa så kallade ‘polyfills’ för att snabbt kunna använda funktioner som endast finns i de tidiga W3C-stadierna. Något vi på LeanOn tycker låter väldigt intressant och längtar tills att alla webbläsare stödjer detta.

Höjdpunkten på konferensen var när Dan Abramov tittade in i framtiden för React och presenterade ny funktionalitet som är under utveckling. Abramov demade hur man i kommande react kan optimera webbsidor för att ge en så bra användarupplevelse som möjligt. Att det är fullt möjligt att skapa bra användarupplevelse även för användare med långsamma nätverk och slöa enheter.

Överlag var konferensen väldigt givande och gav oss mycket bra information och inspiration som vi tar med oss hem. Självklart passade vi även på att under helgen se lite mer av Island. Bland annat hyrde vi en bil och besökte ett gäng vattenfall, gick på black beach och tittade på gejsrar. Vi avslutade resan med ett besök på blue lagoon innan vi reste tillbaka.

/Anton, David, Kristina, Staffan, Systemutvecklare LeanOn

 

Vill du också bli en del av ett härligt gäng på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Gå in på leanon.se/jobb för att läsa mer om de tjänster vi söker just nu.